Iaurtul ne poate proteja de hipertensiune

Conform rezultatelor prezentate la reuniunile stiintifice din 2012 ale American Heart Associations High Blood Pressure Research, cercetatorii au constatat ca cei ce consuma iaurt pentru o perioada indelungata de timp au o presiune sistolica scazuta, dar si un risc diminuat de a dezvolta hipertensiune.

Presiunea sangvina sistolica este masura pentru intensitatea cu care sangele actioneaza asupra peretii arterelor atunci cand inima bate. Reprezinta valoarea mai mare  atunci cand se citeste tensiunea arteriala. Studiile anterioare au stabilit mai multe beneficii ale iaurtului. Consumul frecvent de iaurt este asociat cu o greutate corporala mai sanatoasa si un indice de masa corporala mai mic.

Iaurtul contine calciu, foarte multi nutrienti, reprezinta o importanta sursa de proteine si de hidratare. Studiul privind consumul de iaurt a durat 15 ani si a monitorizat peste 2000 de voluntari care nu sufereau de hiertensiune arteriala la inceputul studiului. Pe perioada studiului, participantii au completat chestionare la anumite intervale de timp pentru a li se evalua consumul de iaurt.

Rezultatele au aratat ca 31% din voluntari erau mai putin expusi riscului de a dezvolta hipertensiune atunci cand cel putin 2 procente din consumul caloric zilnic era reprezentat de iaurt, echivalentul a cel putin o cana de iaurt cu continut redus de grasime (o data la trei zile). De asemenea, presiunea sistolica crestea mult mai putin decat in cazul celor care nu consumau iaurt.

O dieta  sanatoasa care include iaurt cu un procent redus de grasime si asociata cu activitatea fizica,  ne ajuta sa prevenim bolile cronice precum hipertensiunea si sa avem un control mai bun asupra sanatatii noastre.

"
Scrie pe 2012-09-21 de Medical News Today Dieta si alimentatie 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul