Imunoterapia anti-cancer considerata cel mai important progres stiintific din 2013

Imunoterapia anti-cancer considerata cel mai important progres stiintific din 2013

Prin stimularea capacitatilor naturale ale organismului pentru a lupta impotriva cancerului, tehnica imunoterapiei constituie descoperirea cea mai importanta a anului, potrivit revistei Science, care a realizat un clasament al celor mai importante descoperiri ale anului 2013. Utilizata pentru combaterea cancerului, aceasta tehnica este oficial progresul stiintific cel mai important al anului. Dezvoltata acum cateva decenii, imunoterapia vizeaza stimularea sistemului natural de aparare al organismului, in special impotriva cancerului.

 

Desi numarul de pacienti tratati prin aceasta terapie ramane limitat, un numar important de oncologi sunt convinsi ca asista la un moment important in tratarea cancerului. De altfel, numeroase laboratoare farmaceutice au decis sa investeasca in aceasta tehnica dupa ce au ignorat-o timp de mai multi ani.

 

Alte progrese stiintifice din 2013 remarcate de revista Science sunt: o tehnica de modificare a genelor numita CRISPR, celule fotovoltaice din perovskit, utilizarea biologiei structurale in producerea unui vaccin, tehnica imagistica CLARITY, cultura de mini-organe in vitro, identificarea sursei razelor cosmice, cercetarile realizate pe bacterii din organismul nostru ce dovedesc ca tratamentele personalizate sunt mai eficiente.

 

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2013-12-23 de Top Sante Noutati medicale 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul