Inedit: Ciupercile shiitake ar putea fi folosite in tratarea si preventia cancerului de col uterin

Inedit: Ciupercile shiitake ar putea fi folosite in tratarea si preventia cancerului de col uterin

Ciupercile japoneze shiitake ar putea fi valorificate pentru preventia cancerului de col  uterin, dupa cum arata un studiu american. AHCC (Active Hexose Correlated Compound), elementul care se gaseste in acest soi de ciuperci pare capabil sa distruga virusul papiloma uman (HPV) si sa previna aparitia cancerului de col uterin, conform rezultatelor unui studiu prezentat in cadrul celei de-a 45-a  intalnire anuala a societatii de gineco-oncologie prinvind cancerul la femei, Tampa Florida.

Cercetatorii de la Universitatea din Texas au efectuat aceste investigatii cu scopul de a intelege rolul protector al AHCC impotriva  HPV. Virusii papiloma sunt virusi foarte raspanditi, afectand peste 80% din femei, de-a lungul vietii. Cel mai adesea benigni, aceastia modifica uneori celulele colului uterin. Acesti virusi se transmit in principal pe cale sexuala, fiind eliminati cel mai adesea in mod natural de organism. Dar, in 10% din cazuri, raman in oganism. Pot sta astfel la originea leziunilor precanceroase, ulterior canceroase (ale colului, vulvei, vaginului).

Studiul realizat pe soareci a aratat ca AHCC a permis eradicarea virusului papiloma uman in  90 de zile si a redus nivelul de crestere al tumorii colului uterin. Cercetarile de laborator au aratat ca AHCC creste numarul activitatii celulelor de tip natural killers, ale celulelor dendritice si citokinelor, care permit organismului sa raspunda eficient la infectii si sa blocheze proliferarea tumorilor.

Potrivit autorilor studiului AHCC functioneaza precum o imunoterapie, un tratament care foloseste sistemul imunitar al organismului pentru combaterea bolii. Rezultatele cercetarilor sunt foarte concludente, iar potentialul AHCC pentru tratarea infectiei prin HPV ar putea permite combaterea mai multor tipuri de cancer. ADN-ul virusului HPV a fost depistat la 99,7% din biopsiile de cancer de col al uterului.

 

 

 

 

"

Scrie pe 2014-03-25 de Top Sante Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul