Iniparib nu si-a dovedit eficienta in tratarea cancerului mamar

Producatorul francez de medicamente Sanofi-Aventis a anuntat recent ca  testele clinice  pentru  medicamentul Inaparib nu a indicat nici o imbunatatire in  tratarea pacientelor diagnosticate cu cancer mamar. Ultima  etapa de testare a medicamentului era menita sa verifice iniparib ca si tratament  pentru cancer mamar triplu negativ, o forma foarte severa. Studiile s-au efectuat  pe un grup de 519 pacienti care aveau metastaza, sau  cancerul  le  afectase  deja mai multe  organe. Specialistii au comparat  un tratament  bazat pe chimioterapie in combinatie cu iniparib, cu un tratament fara iniparib, evaluand  astfel rata si perioada de supravietuire inainte de progresia  bolii sau deces.

 

 Rezultatele studiilor nu au aratat o imbunatatire semnificativa a starii pacientilor  a caror terapie a inclus si iniparib.  In ambele terapii au fost folosite  medicamentul Gemzar, iar pentru chimioterapie carboplatin.   Totusi, compania a subliniat faptul ca pacientii care  au urmat una sau doua terapii pentru tratarea cancerului inainte de acest studiu au remarcat o imbunatatire datorita  terapeiei cu iniparib.  Conform  Sanofi-Avensis, aceasta forma de cancer afecteaza intre 15 si 20 % dintre pacientele diagnosticate cu cancer mamar, iar prognosticul pentru  acest tip de  maladie este este  mut mai dur  comparativ cu alte forme de cancer mamar. 

 

  Denumirea de "triplu negativ" este data de turmorile cu niveluri normale la trei proteine care se gasesc  la un nivel ridicat in cazul pacientelor diagnosticate cu cancermamar. In general, tratamentul  include chimioterapie  deoarece cancerul  nu reactioneaza la medicatii pe baza de hormoni cum ar fi tamoxifen, sau medicamente  care  stimuleaza  factorii de crestere epidermici precum Herceptin.

 

"
Scrie pe 2011-01-31 de Drug Discovery & Development Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul