Inovatie medicala: oamenii de stiinta au dezvoltat pupilometru, un dispozitiv care poate analiza durerea pacientilor

Inovatie medicala: oamenii de stiinta au dezvoltat pupilometru, un dispozitiv care poate analiza durerea pacientilor

In sectiile de reanimare, medicii vor putea utiliza un nou aparat de masura, pupilometru, dispozitiv  performant, dezvoltat de o companie franceza din Marsilia IDMed. AlgiScan este capabil sa masoare durerea pacientilor anesteziati. Cu ajutorul pupilometrului AlgiScan, tratamentul pe baza de analgezice poate fi adaptat pentru fiecare pacient in parte.

Printr-un procedeu unic, Algiscan evalueaza in cateva secunde reflexul de dilatare pupilara, obtinut prin intermediul stimulatorului nociceptiv (receptor al durerii). Dupa cum explica Thierry Bagnol, inginer co-fondator al companiei IDMed, reflexul de dilatare pupilara a demonstat deja specificitatea si pertinenta in masurarea sensibilitatii individuale a pacientilor la durere.

In functie de informatia primita, medicii din sectiile de terapie intensiva si reanimare vor putea sa adapteze dozele de analgezice si opiacee administrate pacientilor in timpul interventiilor chirurgicale, in blocul operator sau in sectiile de reanimare.

Avand in vedere ca fiecare pacient este unic cand vine vorba de durere, o mai buna cunoastere a sensibilitatii individuale la durere si la morfina, dar si evaluarea sitmulilor nociceptivi permit optimizarea, de la caz la caz, pe intreaga perioada a ingrijirii medicale, a nevoilor reale de opioide ale pacientilor si evitarea supra si sub-dozajele.

 

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2014-02-24 de Top Sante Durerea si medicamente... 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul