Intelence

Substanta activa:
fiecare comprimat contine etravirina 100 mg Grupa farmacoterapeutica: INNRT (inhibitori non-nucleozidici ai revers transcriptazei)
Codul ATC: nu a fost atribuit inca.

 

Indicatii terapeutice:

INTELENCE, in asociere cu un inhibitor de proteaza potentat si alte medicamente antiretrovirale, este indicat pentru tratamentul infectiei cu virusul de tip 1 al imunodeficientei umane (HIV-1), la pacientii adulti tratati anterior cu antiretrovirale.

 

Mecanism de actiune:

Etravirina este un INNRT al virusului de tip 1 al imunodeficientei umane (HIV-1). Etravirina se leaga direct de revers transcriptaza (RT) si blocheaza ADN polimeraza ARN- si ADN-dependenta, prin dezagregarea centrului catalitic al enzimei.

Eficacitatea etravirinei in relatie cu rezistenta la INNRT la momentul initial a fost analizata in special cu etravirina administrata in asociere cu darunavir/ritonavir (DUET-1 si -2). Inhibitorii de proteaza potentati, cum sunt darunavir/ritonavir, arata o limita mai mare a rezistentei in comparatie cu alte clase de antiretrovirale. Punctele critice pentru reducerea eficacitatii etravirinei (>2 mutatii asociate cu etravirina la momentul initial) se aplica atunci cand etravirina este administrata in asociere cu un inhibitor de proteaza potentat. Acest punct critic ar putea fi mai mic in terapia combinata antiretrovirala care nu contine inhibitor de proteaza potentat.

 

Autorizare:
Produsul a fost autorizat prin procedura centralizata de catre EMEA si, urmare a deciziei Comisiei Europene, are autorizatie de punere pe piata valida pe intreg teritoriul Uniunii Europene.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata: Janssen-Cilag International NV, Belgia.

Scrie pe 2008-12-24 Medicamente noi 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul