Intuitia feminina se datoreaza unei expuneri mai scazute la testosteron in perioada intrauterina

Intuitia feminina se datoreaza unei expuneri mai scazute la testosteron in perioada intrauterina

Gandirea intuitiva se caracterizeaza prin procesarea informatiei in mod automat si inconstient, cu un efort cognitiv redus. Acest mod de gandire este frecvent atribuit femeilor, sub denumirea de intuitie feminina. Iar mai nou, cercetatorii sugereaza ca intuitpoate  avea o influenta biologica,  datorata expunerii scazute  din perioada prenatala la testosteron.

Potrivit unui studiu aparut in Psychoneuroendocrinology,  o echipa de cercetatori britanici si spanioli  sugereaza ca  expunerea prenatala la testosteron influenteaza  dezvoltarea cerebrala,  care determina comportamente si  tendinte pentru  tot restul vietii. Spre exemplu, acestia sustin ca o expunere semnificativa la testosteron in perioada intrauterina la barbati ii va determina pe acestia sa isi asume mai multe riscuri  in decursul vietii comparativ cu femeile.

Pentru a analiza relatia dintre expunerea la hormonul masculin si procesele de gandire, cercetatorii au  efectuat un studiu pe un grup de 600 de studenti si au folosit ceea ce reprezinta un marker acceptat si recunoscut pentru expunerea prenatala la testosteron, prin care se imparte lungimea degetului aratator cu cea a inelarului de la aceeasi mana.

Cu cat este mai mica valoarea,  cu atat expunerea la testosteron  a fost mai mare la fel iar dispozitia cerebrala  a devenit mai “masculina”, indiferent de sexul persoanei. Comparativ cu femeile, la barbati  valoarea markerului digital este in mod natural mai mica. Participantii la studiu au raspuns l o serie de  chestionare, iar unul se referea gandirea cognitiva. Femeile tind sa  ofere raspunsuri mai intuitive.

 

 

 

 

"

Scrie pe 2014-04-25 de Medical News Today Ingrijire si sanatate... 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul