Invatarea unei limbi straine  indiferent de varsta  este benefica pentru sanatatea creierului

Invatarea unei limbi straine indiferent de varsta este benefica pentru sanatatea creierului

Potrivit unui nou studiu, invatarea unei limbi straine poate imbunatati functia cerebrala, indiferent de varsta la care incepe procesul de invatare. Oamenii de stiinta au observat ca adultii tineri bilingvi inregistreaza rezultate mai bune la testele de atentie si concentrare, comparativ cu cei care cunosc doar limba materna, oricare ar fi fost perioada de invatare, copilarie sau adolescenta.

Studiul aparut in Frontiers in Psychology a fost coordonat de Dr Thomas Bak a depistat ca in persoanele din India  bilingve, de la o varsta foarte frageda au dezvoltat dementa in medie cu patru ani mai tarziu fata de persoanele care vorbesc doar limba materna. Aceasta observatie l-a determinat pe Dr Bak sa analizeze beneficiile cognitive ale  invatarii unei limbi straine la maturitate.

In cadrul acestui studiu, adultii tineri bilingvi dovedeau o capacitate mai mare de a se concentra asupra informatiei relevante si a nu da atentie unor stimuli irelevanti. O explicatie pentru aceasta abilitate ar putea fi chiar procesele de invatare si stimularea capacitatii de a trece de la un mediu lingvistic la altul dezvolta abilitatea creierului de a se concentra pe informatia auditiva.

Acest tip de atentie este esentiala pentru evaluarea capacitatii de concentrare si poare ajuta o persoana sa extraga informatia esentiala din ceea ce aude. Numeroase medicamente  menite sa atenueze efectele bolii Alzheiemer incearca sa imbunatateasca tocmai acest mecanism al atentiei.

 

 

 

 

"

Scrie pe 2014-06-04 de Fox News Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul