J&J nu poate inlocui anul acesta Tylenolul retras

Compania Johnson & Johnson a anuntat ca nu va avea, probabil, suficiente rezerve pentru cele peste 40 de produsele retrase de pe piata in primavara acestui an dupa inchiderea unei fabrici importante, astfel incat medicamentele respective vor ramane neinlocuite cel putin pana in 2011.

Va reamintim ca, la sfarsitul lunii aprilie, divizia McNeil a J&J a scos de la comercializare o gama larga de produse fara prescriptie medicala pentru copii si adulti, din cauza unor numeroase probleme de fabricare constatate la unitatea din Fort Washington, Pennsylvania.

Printre medicamentele retrase s-au numarat Tylenol, Benadryl si Motrin, alaturi de alte produse. Unele dintre acestea contineau ingredientul activ in cantitati prea mari, in timp ce altele erau contaminate cu particule minuscule de metal.

Fabrica ramane inchisa

In prezent, Administratia Alimentelor si Medicamentelor din SUA (FDA) investigheaza o serie de rapoarte privind complicatii aparute in urma administrarii medicamentelor J&J, desi nu a asociat inca oficial produsele retrase cu aparitia unor probleme medicale.

Dupa cum se arata intr-un comunicat de presa, J&J nu a decis deocamdata cand va relua activitatea la fabrica din Fort Washington, inchisa in luna mai. In ultimii ani, medicamentele produse la unitatea respectiva au generat vanzari de aproximativ 650 de milioane de dolari. Anul trecut, compania a raportat venituri comerciale totale in valoare de 61,9 miliarde de dolari.

J&J s-a bucurat multa vreme de o reputatie solida in ce priveste siguranta produselor comercializate, dobandita in anii 1980 pentru solutionarea rapida a unei crize cu medicamente contaminate. La acea data, compania a castigat increderea consumatorilor reusind sa retraga de pe piata in timp util 264.000 de flacoane de Tylenol, care fusesera contaminate cu cianura.

"
Scrie pe 2010-06-30 de Drug Discovery & Development Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul