Janumet

Forma de prezentare: 50 mg/850 mg comprimate filmate

Compozitia calitativa si cantitativa:
Fiecare comprimat contine sitagliptin 50 mg (sub forma de fosfat monohidrat) si clorhidrat de metformin 850 mg Grupa farmacoterapeutica: combinatii de medicamente antidiabetice orale Codul ATC: A10BD07

 

Indicatii terapeutice:

Pentru pacientii cu diabet zaharat de tip 2. Janumet este indicat ca adjuvant la dieta si exercitiu fizic pentru imbunatatirea controlului glicemic, la pacienti controlati inadecvat cu doza maxima tolerata de metformin in monoterapie sau la cei care au fost deja tratati cu asocierea dintre sitagliptin si metformin.

Janumet este indicat, de asemenea, in asociere cu o sulfoniluree (adica, terapie tripla) ca adjuvant la dieta si exercitiu fizic, la pacienti controlati inadecvat cu doza maxima tolerata de metformin si o sulfoniluree.

 

Mecanism de actiune:
Janumet asociaza doua medicamente antihiperglicemice cu mecanisme de actiune complementare, pentru imbunatatirea controlului glicemic la pacientii cu diabet zaharat de tip 2: sitagliptinfosfat, un inhibitor al dipeptidil peptidazei 4 (DPP-4) si clorhidratul de metformin, un membru al clasei biguanidelor.

Autorizare:
Produsul a fost autorizat prin procedura centralizata de catre EMEA si, urmare a deciziei Comisiei Europene, are autorizatie de punere pe piata valida pe intreg teritoriul Uniunii Europene.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata: Merck Sharp & Dohme Ltd., Marea Britanie.

Scrie pe 2008-10-24 Medicamente noi 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul