Lipsa somnului accelereaza procesul de imbatranire a pielii si-l ingreuneaza pe cel de refacere in urma arsurilor solare

Un studiu american arata ca tenul femeilor cu un somn deficitar prezinta semne mult mai timpurii de imbatranire a tenului si un timp de refacere dupa arsurile solare mai lent. In plus, femeile care dorm insuficient prezinta o probabilitate mai mare de a se considera  neatractive. In cadrul studiului coordonat de dr Elma Baron au fost monitorizate 60 de femei cu varste intre 30 si 49 de ani, jumatate dintre ele nu dormeau suficient.

Cercetatorii au folosit teste precum expunerea la lumina UV pentru a verifica nivelul de diminuare a hidratarii, un semn pentru degradarea tenului. Participantele la studiu care nu dormeau suficient prezentau semne mai evidente de imbatranire cu o evaluate cu 4,4 puncte, dublu fata de media de 2.2 pentru femeile care se odihneau suficient. Ceea ce inseamna ca persoanele care dormeau prost prezentau mai multe riduri fine, pete si o piele mai putin ferma.

Din punct de vedere statistic diferentele erau semnificative, sustin cercetatorii. Mai mult, participantele la studiu cu un somn odihnitor se refaceau mult mai rapid in urma leziunilor asupra pielii, probabilitatea  sa se perceapa ca fiind atractive era de asemenea mai mare in randul acestora. Lipsa cronica a somnului a fost asociata cu diverse probleme medicale precum obezitatea, diabetul, cancerul, imunitate scazuta dar efectele asupra pielii nu erau foarte cunoscute.

"
Scrie pe 2013-07-30 de Daily Mail Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul