Lipsa somnului la copii creste predispozitia acestora pentru obezitate

Atunci cand copii dorm mai mult indexul masei corporale (BMI) scade, totodata reducandu-se si riscul ca acestia sa de vina obezi, arata un nou studiu. Cercetatorii au mai descoperit indici de masa corporala mai scazuti rezultati din diferentele de la nivelul masei de grasime din organism (fara nici un impact asupra masei musculare)  Studiul care sugereaza ca lipsa somnului are un impact negativ asupra corpului a monitorizat 244 de copii de la varsta de 3 pana 7 ani.

La  fiecare 6 luni, copiilor li se inregistra inaltimea greutatea si indicele masei corporale, la fel si informatiile referitoare la obiceiurile nutritionale si cele de odihna. De astfel, copii au purtat dispozitive speciale care le-au monitorizat nivelul de activitate fizica. Alti factori asociati cu acest indice au fost luati in calcul, precum greutatea la nastere, nivelul de educatie al mamei, si veniturile.

Rezultatele studiului au indicat faptul ca participantii dormeau in medie 11 ore pe zi. Copii sub acest prag  prezentau riscul de a avea un BMI mai ridicat pana la implinirea varstei de 7 ani. Pe de alta parte, intre 3 si 5 ani, o ora in plus de somn pe noapte era asociata cu o reducere de 0,49 a BMI si cu o scadere de 61 de procente a riscului de a deveni obez sau supraponderal pana la varsta de 7 ani.

Cercetatorii au concluzionat ca somnul joaca un rol esential, iar lipsa prelungita de somn ii determina pe copii sa manance mai mult si sa faca mai putina miscare. Studiile trebuie sa continue pentru a stabili daca un somn prelungit sau un somn de calitate poate imbunatati starea de snatate a copiilor.  

 

 

"
Scrie pe 2011-05-31 de Yahoo! News Dieta si alimentatie 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul