Malorone administrat femeilor insărcinate nu este asociat cu defecte la naștere

Conform unui nou studiu, femeile însărcinate cărora li se administrează în primul semestru de sarcină un medicament pentru combaterea malariei nu pare sa prezinte riscuri pentru nou-născut. Majoritatea medicamentelor împotriva malariei nu au primit aprobare pentru perioada de sarcină. Din acest motiv, femeile care doresc să călătorească in zone de risc se confruntă cu o mare problemă.

In general, femeile însărcinate sunt sfătuite sa nu călătorească in astfel de regiuni in timpul sarcinii, deoarece infecția în sine pune in pericol atât sănătatea mamei cât si a fătului. Un studiu recent apărut in Arhivele Internaţionale de Medicină au analizat pentru prima dată administrarea acestui medicament la femeile însărcinate. Deşi cercetătorii susţin ca este prematură declararea medicamentului Malorone sigur pentru numărul mic de femei care ar putea să aibă nevoie de el. Un alt medicament sigur pentru perioada sarcinii este clorochină, dar deja nu mai este eficient datorită creşterii rezistenţei la acest medicament. Doxacilina, de asemeni utilizat ca medicament anti-malarie are efecte adverse asupra fătului. Studiul a monitorizat 571.000 de naşteri în Danemarca între 2000 şi 2008. Per total, 2 din 3 naşteri la o sută de nou-născuţi prezentau defecte.

Studiul a implicat 149 de femei însărcinate care au avut nevoie de o astfel de medicaţie şi au luat Malorone, iar numărul mic de participante nu poate exclude total posibilitatea unor riscuri. De aceea, este prea devreme ca Malorone sa fie declarat un medicament sigur. 
 "
Scrie pe 2011-02-19 de Yahoo! Health Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul