Mamicile obeze nasc prematur

Femeile insarcinate supraponderale sau obeze au cu o treime mai multe sanse sa nasca inainte de termen, avertizeaza specialistii.

Obezitatea materna reprezinta o problema care ia amploare in Marea Britanie, unde proportia de adulti supraponderali din populatia generala se afla in continua crestere. Pentru a face fata situatiei, maternitatile au fost dotate cu paturi mai mari, usile au fost largite, iar medicii au inceput sa efectueze tot mai multe operatii de cezariana in randul pacientelor obeze.

Un studiu publicat recent in British Medical Journal arata insa ca mamicile cu kilograme in plus se confrunta si cu alte probleme. Astfel, femeile supraponderale sau obeze au un risc pronuntat de nastere prematura, respectiv inainte de saptamanile 32-33 de sarcina.

Mai mult decat atat, potrivit cercetatorilor, sansele de a naste inainte de termen cresc odata cu greutatea mamei, ajungandu-se, in cazul femeilor cu obezitate morbida, pana la un risc mai mare cu 82 la suta. De asemenea, s-a constatat ca, atunci cand mamica este supraponderala, medicii tind sa induca nasterea mai devreme.

Per total, studiul efectuat indica faptul ca riscul de a naste inainte de scurgerea celor 37 de saptamani de gestatie este cu 30 la suta mai mare la femeile supraponderale, comparativ cu cele de greutate normala. In acelasi timp, mamicile foarte obeze au cu 70 la suta mai multe sanse de a naste prematur, suferind adesea complicatii ale sarcinii, cum ar fi diabetul sau hipertensiunea arteriala, afectiuni ce necesita ca nasterea sa aiba loc mai devreme."
Scrie pe 2010-07-26 de The Telegraph Ingrijirea mamicii 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul