Marijuana medicinala ar putea ameliora unele simptome din scleroza multipla

Marijuana medicinala ar putea ameliora unele simptome din scleroza multipla

Unele forme de marijuana medicinala ar putea fi folosite in tratarea pacientilor cu scleroza multipla, potrivit unui raport aparut in revista Neurology. Terapiile de medicina complementara sau alternativa sunt populare in randul pacientilor cu scleroza multipla. Totusi, dupa cum arata raportul  exista un numar redus de recomandari pentru ai ajuta pe pacienti sa stabileasca eficienta acestor terapii.

Pentru acest studiu realizat de cercetatorii de la Harvard Medical School a fost analizata o serie de terapii alternative sau complementare. Pe langa utilizarea marijuanei medicinale, cercetatorii au analizat remedii precum ginkgo biloba, terapie magnetica, terapie cu ace de viespe, acizi grasi omega-3 si reflexoterapie. Dupa ce au  analizat 2608 studii, cercetatorii au avut suficiente date pentru a evalua terapiile si a le identifica pe cele mai eficiente pentru pacientii diagnosticati cu scleroza multipla. 

Per total, cercetatorii au descoperit ca anumite forme de marijuana medicinala - spray si  pilula par sa fie cele mai eficiente. S-a constatat ca acestea amelioreaza simptomele de spasticitate (intepenirea muschilor) si urinarile frecvente. Totusi, marijuana medicinala nu a influentat alte efecte ale sclerozei multiple, cum ar fi tremurul sau incontinenta urinara. In plus se asociaza si cu unele efecte adverse, cum ar fi probleme cognitive, pierderea echilibrului, vertij.  

 

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2014-03-28 de Fox News Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul