Marijuana medicinala ajuta la diminuarea durerii din scleroza multipla

Marijuana medicinala ajuta la diminuarea durerii din scleroza multipla

Marijuana sub forma de pastile sau spray reduce spasmele dureroase din scleroza multipla. Totusi, eficienta sa in alte afectiuni neurologice nu a fost confirmata, potrivit analizei datelor raportate de 34 de studii. Fumatul marijuanei nu s-a dovedit eficent. In plus, pacientii cu maladia Parkinson, sindromul Tourette, epilepsie sau maladia Huntington fie nu au inregistrat  imbunatatiri in urma tratamentului, fie datele stiintifice care sa certifice eventualele beneficii au fost insuficiente.

Datele publicate in revista Neurology ar trebui sa deschida mai multe cai de comunicare intre medici si pacienti despre utilizarea medicala a marijuanei, mai ales ca legile privind marijuana se liberalizeaza in mai mult tari, iar pacientii o procura fara avizul medicului.

Acest studiu este al doilea din aceasta luna al Academiei Americane de Neurologie privind beneficiile marijuanei in scleroza multipla. Din foarte multe terapii alternative, doar marijuana s-a dovedit eficienta in scleroza mltipla. Spray-ul oral contribuie la controlul vezicii. Tetrahidrocanabiol (THC), ingredientul psihoactiv din planta de canabil ar putea de asemenea sa reduca spasmele si durerea asemanatoare crampelor.

Aproximativ 2,3 milioane de oameni sufera de scleroza multipla din intreaga lume, o afeciune autoimuna greu de diagnosticat. Neuronii sunt distrusi atunci cand sistemul imunitar ataca invelisul protector al fibrelor nervoase  (mielina),  afectand comunicarea nervoasa. Simptomele sunt: dezechilibru, tremur, oboselala, paralizie, dificultati de vorbire, vedere intetosata.

 

 

 

"

Scrie pe 2014-05-06 de Bloomberg Medicamente noi 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul