Medicament contra hemofiliei, lansat in doze mai mari

Compania farmaceutica daneza Novo Nordisk a primit din partea Administratiei Alimentelor si Medicamentelor din SUA (FDA) autorizatia de a comercializa flacoanele NovoSeven RT in doze de 8 mg. Asadar, tratamentul cu inhibitori pentru hemofilia de tip A sau B va fi de acum disponibil in flacoane de1 mg, 2 mg, 5 mg si 8 mg.

Noul flacon, cu doza marita, permite inceperea si administrarea mai rapida a medicamentului pentru acei pacienti care necesita o doza mai mare decat cele distribuite pana acum. De asemenea, agentia americana a aprobat si prelungirea termenului de valabilitate pentru toate flacoanele NovoSeven RT, de la 24 de luni, la 36 de luni, in conditii de depozitare la temperatura camerei.

Dupa cum explica Eddie Williams, vicepresedintele diviziei de produse biofarmaceutice in cadrul companiei Novo Nordisk, in tratamentul unei hemoragii fiecare secunda conteaza. „Noile flacoane NovoSeven RT de 8 mg le permit pacientilor accesul mult la rapid la medicamentul de care au nevoie, in doza necesara, fara sa mai fie nevoiti sa schimbe mai multe flacoane”, a delarat acesta. Mai mult, strategia are un impact pozitiv asupra mediului, avand in vedere ca mai putine flacoane inseamna si mai putine deseuri”, a completat Williams.
Scrie pe 2010-08-30 de Trading Markets Medicamente noi 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul