Medicamentele pentru astm ar putea inhiba cresterea copiilor

Medicamentele pentru astm ar putea inhiba cresterea copiilor

Oamenii de stiinta au constatat  in urma analizei mai multor studii ca medicamentele pe baza de corticosteroizi pot suprima cresterea copiilor. Datele publicate in revista de specialitate The Cochrane Library sugereaza ca acest retard de dezvoltare al copiilor astmatici tratati cu corticoizi (administrati prin inhalator) se inregistreaza in primul  an de tratament. Totusi, efectele pot fi reduse  prin utilizarea unor doze mai mici.

Dispozitivele inhalatorii care contin steroizi sunt prescrise ca si tratament de prima linie pentru adultii si copii diagnosticati cu astm persistent, reprezentand cea mai eficienta medicatie pentru controlul astmului, dovedindu-se stiintific ca reduce numarul deceselor prin astm, imbunatateste calitatea vietii prin reducerea numarului si gravitatii crizelor de astm.

Efectul asupra cresterii copiilor este mai putin pronuntat dupa primul an de tratament, nu este cumulativ  dar considerat minor comparativ cu beneficiile medicatiei in controlul bolii. Potrivit datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS),  aproximativ 235 milioane de persoane sufera de astm la nivel mondial. Analiza s-a bazat pe 25 de studii anterioare (8471 de copii pana la 18 ani), in cadrul carora au fost testate aproape toate tipurile de inhalatoare disponibile pe piata.

 

 

 

 

"

Scrie pe 2014-07-17 de Reuters Ingrijirea copilului 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul