Medicamentul Olysio a fost aprobat in SUA  pentru tratarea hepatitei C

Medicamentul Olysio a fost aprobat in SUA pentru tratarea hepatitei C

Olysio (simeprevir) a fost aprobata de autoritatea americana Food and Drug Administration pentru tratarea infectiei cronice cu virusul C la adulti. Virusul hepatic C duce la inflamatia ficatului, ce inhiba functia hepatica, iar in cele din urma se produce insuficenta hepatica. Cele mai multe persoane nu prezinta simptome pana ce virusul nu provoaca leziuni hepatice. Complicatiile bolii, ce afecteaza in jur de 3,2 milioane de americani, includ ingalbenire a pielii si ochilor, acumulare de lichid abdominal si cancer hepatic.

Noul medicament a fost aprobat pentru a fi utilizat in combinatie cu alte doua medicamente antivirale pentru tratarea persoanelor care sufera de ciroza, dar al caror ficat inca functioneaza, persoane care nu mai fusesera tratate pentru hepatita C, sau persoane care nu au raspuns la alte terapii. Medicamentul Olysio trebuie folosit doar in combinatie cu peginterferon-alfa si ribavirin, si nu ar trebui administrat singur, potrivit FDA.

Olysio, in combinatie cu celelalte medicamente a fost evaluat in studii clinice ce a implicat peste 2000 de persoane. Efectele secundare raportate includ iritatie si greata. Avand in vedere posibilitatea unor reactii severe la expunerea la lumina, pacientilor care vor  folosi acest medicament li se recomanda sa evite expunerea la soare si sa foloseasca produse cu protectie solara. Olysio este comercializat de Raritan, Janssen Pharmaceuticals.

 

 

 

 

"

Scrie pe 2013-11-26 de MSN Medicamente noi 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul