Medicamentul Xerclear pentru herpesul labial, lansat in Suedia in 2010

Compania suedeza de cercetare farmaceutica Medivir AB a primit aprobarea de comercializare la nivel national a medicamentului Xerclear, destinat pacientilor cu herpes labial, si urmeaza sa lanseze acest produs in prima jumatate a anului viitor. Autorizarea de distribuire a fost acordata de catre Agentia suedeza de Produse Medicale.

Noul medicament, o combinatie intre aciclovir (antiviral) si hidrocortizon (anti-inflamator), a primit unda verde pentru a fi utilizat in tratamentul semnelor timpurii si simptomelor de herpes labial recurent (cunoscut si sub denumirea de „leziuni reci”). Xerclear se adreseaza adultilor si adolescentilor imunocompetenti (cu varste peste 12 ani) si are proprietati de reducere a progresiei bolii spre leziuni ulceroase.

Potrivit reprezentantilor companiei, acest produs este primul si unicul tratament local ce previne aparitia herpesului labial, scurtand totodata si perioada de vindecare. Xerclear va fi distribuit in tuburi de 5 g, fiind disponibil pe baza de prescriptie medicala. La inceputul acestui an, medicamentul a primit autorizarile de introducere pe piata in Statele Unite si Europa.
Scrie pe 2009-12-31 de Trading Markets Medicamente noi 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul