Merck obtine aprobarea pentru Dulera

Administratia Alimentelor si Medicamentelor din SUA (FDA) a acordat producatorului farmaceutic Merck & Co. autorizarea comerciala pentru medicamentul Dulera, indicat in tratamentul astmului.

Produsul va contine insa o avertizare serioasa de siguranta: poate creste riscul de deces. Compania precizeaza ca Dulera este fabricat sub forma de inhalator, fiind aprobat de catre agentie pentru pacientii cu varste de minim 12 ani.

Dulera reprezinta o combinatie intre doua tipuri de medicamente, fiind destinat exclusiv persoanelor cu astm bronsic slab controlat. Motivul acestei arii de utilizare restranse il constituie riscul pe care unul din componente – fumarat de formoterol, substanta ce face parte din clasa beta-agonistilor cu actiune prelungita – il prezinta: cel de deces asociat cu astmul.

Riscul este unul redus, insa medicamentele din aceasta clasa relaxeaza muschii din jurul cailor respiratorii, fapt ce ii poate impiedica pe pacienti sa observe eventualele inflamatii periculoase ce se pot dezvolta in acea zona.

Indicatii de utilizare


Agentia americana de sanatate a publica a dispus ca Dulera sa contina cel mai puternic avertisment de siguranta conceput, tiparit pe prospectul produsului intr-un chenar negru, asa cum este prevazut si pentru alte patru medicamente antiastmatice din aceeasi clasa: Advair, Symbicort, Foradil si Serevent.

La inceputul lunii iunie, FDA a consolidat normele de siguranta facute publice in luna februarie si care reglementau administrarea tuturor beta-agonistilor cu atiune prelungita (long-acting beta agonists – LABA).

Pe langa obligativitatea de a contine avertizari privind riscul de deces, aceste medicamente trebuie sa fie utilizate impreuna cu un corticosteroid inhalat. De asemenea, pacientii sunt sfatuiti sa ia astfel de tratamente doar pana cand controlul astmului bronsic este realizat si mentinut, urmand sa opreasca treptat utilizarea lor.

Al doilea ingredient din compozitia Dulera este un corticosteroid inhalat, furoat de mometazona, ce are rolul de a reduce inflamatia cailor respiratorii. Aceasta substanta este comercializata ca tratament antialergic, sub denumirea de Asmanex, fiind dezvoltata de compania Schering-Plough Corp., achizitionata anul trecut de Merck, in luna noiembrie. Potrivit oficialilor Merck, Dulera este disponibil in doua optiuni de dozare."
Scrie pe 2010-08-30 de Drug Discovery & Development Medicamente noi 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul