Merck suspenda testele cu Stimuvax impotriva cancerului

Compania farmaceutica Merck a intrerupt temporar programul de testare clinica pentru Stimuvax (vaccin cu lipozomi BLP25) in cadrul tuturor studiilor efectuate pe pacienti in intreaga lume, deoarece producatorul de medicamente suspecteaza aparitia unor reactii adverse neasteptate in urma acestor teste. Decizia luata se aliniaza actiunii FDA (Adiministratia Alimentelor si Medicamentelor din SUA) de a suspenda cererea de autorizare ca medicament investigational depusa pentru Stimuvax.

Aceste masuri au fost adoptate dupa ce unul din pacientii care luau parte la testele clinice experimentale cu acest vaccin, impotriva cancerului la persoanele ce sufera de mielom multiplu, s-a imbolnavit de encefalita. Pacientul respectiv fusese repartizat intr-un grup de terapie cu Stimuvax in combinatie cu un program intensificat de ciclofosfamida in doze mici, tratament care nu este utilizat si in alte studii cu acest medicament.

Astfel, Merck a suspendat temporar recrutarea pacientilor in cadrul acestor teste, precum si tratarea persoanelor care participa deja la studiile clinice cu Stimuvax, ca masura de precautie pe durata investigarii cauzelor care au dus la producerea acestei reactii adverse. Decizia companiei vizeaza si etapa urmatoare a programului clinic, ce cuprinde studiile START si INSPIRE pentru tratamentul cancerului pulmonar cu celule mari (NSCLC), alaturi de testul STRIDE impotriva cancerului mamar.

Compania considera ca siguranta pacientilor este de prima importanta si va continua sa colaboreze indeaproape cu autoritatile de reglementare in domeniul sanatatii, in special cu FDA, pentru a evalua implicatiile reactiilor adverse asupra programului de dezvoltare clinica a Stimuvax, precum si pentru a determina care este calea de actiune cea mai potrivita in circumstantele date.
Scrie pe 2010-03-29 de Drug Discovery & Development Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul