Migrenele pot cauza leziuni cerebrale permanente

Migrenele pot cauza leziuni cerebrale permanente

Migrenele pot cauza leziuni permanente la nivelul creierului in special la persoanele care se confrunta cu flash-uri de lumina inainte de debutul migrenei. Expertii au descoperit ca migrenele care afecteaza  10 pana la 15% din populatie cresc riscul de leziuni ale „materiei albe” si modificari ale volumului creierului in comparatie cu persoanele care nu au migrene. Asocierea este si mai semnificativa la pacientii care sufera de migrene cu aura atunci cand apar primele simptome ca migrena se va instala.

Dr Messoud Ashina, co-autor al studiului realizat la Universitatea din Copenhaga a declarat ca „ in mod traditional, migrena este considerata drept o afectiune benigna cu urmari la nivelul creierului”. Acest studiu a revizuit datele altor 19 studii anterioare pentru a vedea daca persoanele care se confrunta cu migrene prezinta un risc mai mare de leziuni cerebrale, anomalii ascunse sau modificari ale volumului creierului la examinarile cu rezonanta magnetica in raport cu persoanele care nu au migrene. Rezultatele au aratat ca migrenele cu aur maresc riscul de leziuni ale materiei albe cu 68% iar migrenele fara aura cresc riscul cu 34 de procente.

Probabilitatea de anomalii la nivelul creierului  este cu 44 % mai mare la pacientii cu migrena cu aura, spre deosebire de pacientii care sunt diagnosticati cu migrena fara aura. Un alt studiu, de asemenea aparut in publicatia Neurology, confirma  datele unor cercetarile anterioare care indicau faptul ca migrenele au o incidenta mai mare in randul persoanelor cu venituri mici. Totusi, rezultatele nu confirma si teoria conform careia stresul mareste riscul de migrena la pesoanele cu venituri mici.

 

 

"

Scrie pe 2013-08-29 de The Telegraph Ghid de afectiuni 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul