Noi prevederi EMEA in tratamentul osteoartritei si diabetului

Oficialii Agentiei Europene a Medicamentului (EMEA) au facut publice noile reglementari in ce priveste medicamentele contra osteoartritei, dar si produsele antidiabetice. Aceste prevederi vor intra in vigoare incepand cu data de 10 august.

Astfel, conform noilor recomandari, companiile farmaceutice care dezvolta produse pentru tratamentul osteoartritei ar trebui sa stabileasca drept obiectiv principal al testelor clinice producerea unor medicamente care sa atenueze in primul rand durerea. De asemenea, reprezentantii agentiei mai spun ca este de preferat ca produsele ce modifica simptomele sa se axeze pe dizabilitatea functionala.

Si medicamentele destinate uzului in terapia diabetului trebuie sa se supuna noilor reglementari. Companiilor ce efectueaza studii cu doze variate de substante in tratamentul diabetului zaharat li se recomanda sa includa o perioada de eliminare a compusilor pentru subiectii tratati anterior si sa arate efecte cel putin neutre asupra factorilor de risc cardiovascular. O perioada de eliminare va ajuta la diminuarea influentei tratamentelor anterioare, de scadere a glucozei, asupra parametrilor de control al nivelului de zahar din sange, potrivit informatiilor postate pe site-ul oficial al EMEA.

Scrie pe 2010-02-25 de FDA (Food and Drug Administration US) Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul