Noi reguli pentru experimentele hibride animal-om

Un grup de cercetatori britanici considera ca epxeriementele stiintifice care insereaza gene umane la animale necesita noi reguli pentru a indeplini conditiile etice si a nu crea "monstri".

Umanizarea animalelor in scopul cercetarii medicale ofera informatii valoroase cu privire la modul in care organismul uman fuctioneaza si la modul in care se dezvolta bolile, totusi sunt necesare noi reglementari  pentru a fi siguri ca procesul de umanizare al animalelor este atent controlat. 

Cercetatorii chinezi au implantat deja celule stem la fetusi de capra, iar cercetatorii din Statele Unite au studiat deja posibilitatea de a crea un soarece cu celule umane, idee care nu a fost totusi implementata.

Utilizarea animalelor cu trasaturi umane limitate nu reprezinta o noutate. Soareci modificati genetic sunt o constanta a studiilor de cercetare efectuate pentru dezvoltarea de noi medicamente pentru boli precum cancerul. Totusi, cercetatorii sustin ca ingrijorarile apar atunci cand se intervine genetic la nivelul  creierului, la celulele reproductive, si in ceea ce priveste trasaturile care ne ajuta sa recunoastem o persoana, precum forma fetei.

In afara de lupta impotriva unor boli necrutatoare, animalele umanizate au jucat u nrol important in dezvoltarea unor noi tratamente pentru infertilitate. Primul studiu clinic care a folosit terapia cu celule stem neuronale la pacientii care suferisera un accident cerebral a devenit posibila dupa testarea celulelor creierului de la om pe sobolani.

 

 

"
Scrie pe 2011-07-25 de Reuters Noutati medicale 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul