Noi studii confirma rolul serotoninei in multe din cazurile de autism

Conform estimarilor, 1 din 110 copii din Statele Unite sufera de o forma de autism. Un studiu efectuat recent de UT Health Science Center San Antonio, a analizat anumiti soareci ce reproduc comportamentele repetitive si cu tulburari sociale intalnite in formele de autism.

 

Se stie ca serotonina joaca un rol esential pentru  sentimentul fericirii, si al starii de bine. Aceasta are rol de neurotransmitator, o substanta ce poate transmite semnale  intre neuroni.  30 % din cazurile de autism pot fi legate de aceasta substanta. Unele variatii genetice determina o transmisie  deficitara  a   serotininei intre neuroni.

 

In urma testelor de laborator pe soareci, s-a constatat ca Buspirone, medicamentul cu care au fost tratati soarecii, a imbunatatit transmisia printr-o reproducere partiala a serotoninei la nivelul receptorilor.  Acest medicament, aprobat de Food and Drug Administration, este  folosit ca adjuvant in tratamentul depresiei si anxietatii adultilor.

 

 Desi  rezultatele testelor sunt incurajatoare, cercetatorii declara ca Busiprone nu poate fi considerat un medicament pentru terapia celor care sufera de autism.Totusi, ele reprezinta dovada ca serotonina are o implicatie majora  in multe  cazuri  de autism. Din  acest motiv, studiile vor continua cu analiza impactului  unui precursor  al serotoninei,  numit triptofan, asupra comportamentelor mai sus amintite. Acesta este transformat in serotonina ca urmare a proceselor metabolice.

 

"
Scrie pe 2011-02-28 de Medical News Today Noutati medicale 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul