Novartis va distribui Diovan si in Europa

Reprezentantii companiei farmaceutice Novartis au anuntat ca Uniunea Europeana a decis autorizarea medicamentului Diovan pentru tratamentul hipertensiunii arteriale la copii, cel mai bine vandut produs din aceasta clasa terapeutica. Mentionam ca acest medicament se adreseaza pacientilor pediatrici cu varste cuprinse intre 6 si 18 ani. Potrivit declaratiilor date de oficialii companiei elvetiene, autoritatile nationale mai trebuie doar sa aprobe administrarea Diovan in cazul copiilor cu tensiune arteriala crescuta.

De asemenea, in conditiile in care patentul european pentru Diovan va expira la sfarsitul acestui an, urmand ca in 2013 sa expire si cele valabile in Statele Unite ale Americii si Japonia, producatorul de medicamente intentioneaza sa solicite prelungirea perioadei de protectie cu sase luni. Masura va fi adoptata pentru ingredientul activ din componenta produsului, si anume valsartan.

Trebuie precizat faptul ca Diovan este de departe cel mai bine vandut medicament al companiei. Astfel, reprezentantii Novartis au declarat, saptamana trecuta, ca veniturile obtinute din comercializarea produsului s-au ridicat la 1,4 miliarde de dolari in primul trimestru al anului.
Scrie pe 2010-04-26 de Drug Discovery & Development Medicamente noi 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul