O cantitate mai mare de cafea consumata  zilnic ar putea reduce riscul de diabet

O cantitate mai mare de cafea consumata zilnic ar putea reduce riscul de diabet

Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii americani, persoanele care maresc consumul de cafea cu cel putin o ceasca, timp de patru ani prezinta un risc mai mic de diabet, in timp ce adultii care-si reduc  consumul de cafea in acelasi interval de timp inregistreaza o crestere a probabilitatii de a dezvolta diabet tip 2. La acest studiu au participat 123,000 de persoane  iar cercetatorii au observat ca voluntarii care consumau 3 pana la 5 cesti de cafea pe zi, prezentau  o diminuare a riscului de a dezvolta diabet tip 2.

Desi este dificil de indentificat compusii specifici care contribuie la acest impact asupra diabetului, se pare ca este vorba de o combinatie de antioxidanti si nutrienti prezenti in cafea. Experimentele pe animale si un studiu pe oameni de mici dimensiuni a identificat a relatie de tip cauza-efect intre cafea si o rezistenta la insulina diminuata. Rezistenta la insulina este un  indiciu pentru o posibila aparitie a diabetului.

Cafeaua poate face parte dintr-o alimentatie sanatoasa, dar nu trebuie privita ca o solutie pentru preventia diabetului tip 2. Expertii recomanda pentru preventia acestei boli cronice controlul greutatii corporale si activitatea fizica. In plus, acestea  din urma sunt mult mai eficiente  pentru a preveni aparitia diabetului.  Studiul a fost publicat online in revista de specialitate Diabetologia.

 

 

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2014-04-25 de Msn Dieta si alimentatie 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul