O manusa ultrasensibila pentru diagnosticarea cancerului mamar

Un  student la Harvard, Andrew Bishara, impreuna cu doi ingineri, Elishai Esdras si Fransiska Hadiwidjana au creat o manusa ultra-sensibila, numita Tricorder, capabila sa diagnosticheze o serie de anomalii. Acest dispozitiv ingenios este prevazut cu senzori si permite printr-o simpla presare transmiterea de informatii unei dispozitiv extern, fara fir.

In acest mod, manusa Tricorder poate detecta vibratiile, sunetul si temperatura. Este echipata cu un acceleromentru si un sistem cu semnal sonor ce se activeaza atunci cand o anumita parte a corpului necesita o atentie deosebita si imediata.

Utilizarea manusii este practic nelimitata: permite depistarea cancerului mamar prin detectarea dimensiunilor tumorii si localizarea precisa a acesteia. De asemenea, permite examinarea ganglionilor limfatici, o eventuala hipertrofie a ficatului, dar si stabilirea provenientei durerilor abdominale. Urmatoarea etapa pentru inventatori este adaugarea unui senzor cu ultrasunete care sa permita in deosebi depistarea anomaliilor cardiace.

Scopul principal al inventatorilor este imbunatatirea tehnicilor de diagnostic pentru medici, iar daca rezultatele sunt bune, echipa de inventatori spera sa faciliteze accesul la acest dispozitiv pentru toti medicii. Manusa Tricorder permite inclusiv corectarea pozitiei corpului persoanei care o foloseste, daca  se exercita o presiune prea mare intr-o anumita parte a corpului.

"
Scrie pe 2012-08-27 de SLATE Noutati medicale 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul