O noapte fara somn : efectele sunt similare cu cele ale psihozei

O noapte fara somn : efectele sunt similare cu cele ale psihozei

Lipsa somnului timp de 24 de ore are efecte uimitoaare, potrivit cercetatorilor britanici si germani.  In cazul unei persoane sanatoase se ajunge la o stare similara cu psihoza. Pentru studiul publicat in Journal of Neuroscience cercetatorii au monitorizat un grup format din 24 de femei si barbati sanatosi, cu varste intre 18 si 40 de ani.

Participantii la studiu au petrecut o prima noapte la laboratorul de somn in care au dormit normal. Peste o saptamana, aceeasi voluntari nu au dormit timp de 24 de ore, dupa care cercetatorii i-au intrebat despre starea de spirit,  le-au verificat reflexele si senzatiile. Rezultatele au aratat ca participantii la studiu indicau o sensibilitate mai mare la lumina si la culori. Simtul olfactiv dar si senzatia la atingere au avut de suferit, iar unii din participanti au afirmat ca pot citi gandurile.

Lipsa somnului reduce functia de filtrare a creierului, care separa ceea ce e important  de ceea ce nu e, evitandu-se supraincarcarea senzoriala, dupa cum sustine Nadine Petrovsky, co-autor al studiului. Concluziile acestui studiu au uimit echipa de cercetare care nu se astepta ca simptomele sa fie atat de pronuntate dupa o  singura noapte fara somn.

 

 

 

"

Scrie pe 2014-07-09 de Top Sante Noutati medicale 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul