O noua definite a autismului va exclude multi pacienti care acum au acest diagnostic

Modificarile propuse in legatura cu definitiile autismului ar putea reduce semnificativ rata alarmanta de cazuri la nivelul careia boala este diagnosticata, si va ingreuna situatia celor care nu vor mai beneficia de asistenta medicala, educatie si servicii sociale, arata un nou studiu.

Definitia actuala este reanalizata de o comisie de experti desemnata de Asociatia Americana de Psihiatrie care lucreaza la a cincea editie a Manualul de Diagnosticare si Date Statistice aTulburarillor Mintale, prima mare revizuire de 17 ani. DSM, asa cum este cunoscut in Statele Unite manualul, reprezinta referinta standard pentru diagnosticarea tulburarilor mintale, pentru cercetare, tratament, si luarea deciziilor pentru asigurare. Majoritatea expertilor asteapta ca noul manual sa limiteze criteriile de diagnostic pentru autism, problema e cat de mult.

 

Rezultatele noii analize sunt preliminare, dar ofera cea mai drastica estimare asupra felului in care limitareacriteriilor ar putea influenta rata de diagnostic. Pentru multi ani, expertii criticau ambiguitatea criteriiilor actuale de diagnostic pentru autism, si bolile asociate precum sindromul Asperger, deoarece aceasta a dus la o crestere a ratei de diagnostic care a ajuns la un copil din 100, conform estimarilor.

 

Asociatia psihiatrilor se confrunta cu o mare dilema, unde anuma sa traga linie intre neobisnuit si anormal, deciziile avand o mare influenta asupra familiilor. Conform criteriilor actuale, o persoana se califica pentru diagnostic daca manifesta sau sau mai multe sin 12 reactii comportamentale, iar conform propunerii in dezbatere, persoana va trebui sa manifeste 3 deficiente ale interactiei sociale si ale comunicarii si cel putin 2 comportamente repetitive, un spectru mult mai limitat. Unii specialisti se tem ca aceste schimbari ar reprezenta un regres, spre exemplu, in cazul celo care sufera de sindromul Asperger, daca nu indeplinesc criteriile tulburarilor din spectrul autist, atunci nu vor beneficia de asistenta de care au nevoie, iar evolutia lor va avea de suferit.

"
Scrie pe 2012-01-23 de New York Times Ghid de afectiuni 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul