O noua pista de tratament pentru pacientii cu diabet

O noua pista de tratament pentru pacientii cu diabet

Cercetatorii au descoperit recent o noua molecula care ar putea duce la aparitia unor noi tratamente pentru diabetul tip 2. Denumita „6bk”, molecula poate deveni un tratament pentru pacientii la care insulina, un hormon secretat de pancreas, nu indeplineste rolul de reglare a glicemiei. Astfel, nivelurile de glucoza din sange sunt prea ridicate. Riscurile pentru pacienti sunt tulburarile cardiovasculare, insuficienta renala, chiar si pierderea vederii.

Tratamentul impotriva diabetului tip 2 consta in momentul de fata in injectii cu insulina zilnice. Dar, un studiu publicat in revista stiintifica Nature ar putea schimba optiunile de tratament pentru diabetici. Aceasta molecula recent descoperita poate bloca actiunea unei enzime IDE (insulin-degrading enzyme).

 Aceasta enzima in cazul diabeticilor blocheaza actiunea insulinei si o impieidca astfel sa regleze glicemia. Testata pe soareci, molecula 6bk s-a dovedit eficienta. Rezultatele au aratat ca rozatoarele afectate de diabet tip 2 care au primit o doza de 6bk, apoi una de glucoza, prezentau ulterior un indice glicemic normal, ca urmare a deblocarii insulinei.

 

 

 

"

Scrie pe 2014-05-28 de Top Sante Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul