O ora petrecuta in fata televizorului diminueaza cu 7 minute timpul pentru somn al copilului

O ora petrecuta in fata televizorului diminueaza cu 7 minute timpul pentru somn al copilului

Timpul pe care-l petrece copilul in fata televizorului reduce in mod proportional timpul alocat somnului, potrivit cercetatorilor americani. Exista teorii conform carora televizorul este un factor care genereaza stresul, hiperactivitatea, depresia sau obezitatea. In ciuda acestora, copiii continua sa petreaca un timp important in fata televizorului.

 O echipa de cercetatori de la MassGeneral Hospital for Children si de la Harvard School of Public Health din Statele Unite  au incercat sa afle care este impactul privitului la televizor asupra somnului. Astfel au monitorizat un grup de 1800 de copii de la varsta de 6 luni pana la 8 ani, timpul petrecut zilnic de acestea in fata televizorului si programele urmarite. Dupa interpretarea datelor, s-a constatat ca fiecare ora petrecuta de cei mici in fata televizorului diminueaza de facto timpul de somn.

Pentru o ora la TV se pierd 7 minute de odihna pe zi. Se pierd pana la 30 de minute de somn pe zi atunci cand copii au televizorul in camera. Aceste rezultate ar putea fi valabile pentru mai multe tipuri de ecran (computer, tableta, smartphone). In 2008, un studiu israelian concluziona deja ca un computer in camera unui adolescent il priveaza pe acesta de o jumatate de ora de somn zilnic.

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2014-04-16 de Top Sante Ingrijirea copilului 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul