O singura doza a unui medicament care actioneaza ca un anticorp ar putea indeparta migrena

O singura doza a unui medicament care actioneaza ca un anticorp ar putea indeparta migrena

Un nou medicament menit sa previna migrenele ar putea schimba viata multor pacienti. Acesta actioneaza ca un anticorp, atacand o substanta din organism, despre care se spune ca declanseaza seria de procese care duc la aparitia migrenei. In cadrul unui studiu de trei luni, o treime din persoanele care au primit acest tratatement pe cale intravenoasa nu au mai acuzat acest tip de durere pentru intreaga perioada a studiului.

Cei care sufera de migrene au de fapt dureri de cap foarte intense, unele asociindu-se cu simptome vizuale precum flash-urile de lumina (migrenele cu aura). Alte simptome includ senzatia de greata si oboseala. Episoadele migrenoase pot fi declansate de anumite mirosuri, lumini puternice, schimbari hormonale, sau modificari meteorologice. In trecut, se considera ca aura era cauzata de o ingustare a vaselor de sange din creier iar durerea de cap de o dilatare brusca a vaselor de sange.

Tratamentele pentru migrena includ anticonvulsivele, antidepresive si beta-blocante, unele din acestea fiind folosite si in scop preventiv. Totusi, nu au fost dezvoltate special pentru tratamentul migrenei iar eficacitatea lor variaza. Acest nou tratament a fost conceput special pentru preventia migrenelor. Tinteste o substanta numita peptida asociata genei calcitonina (CGRP), eliberata de terminatiile nervoase din creier, dilata vasele de sange si ajunge la semnalele dureroase.

Persoanele care sufera de migrena prezinta niveluri ridicate ale substantei CGRP, considerata responsabila de declansarea inflamatiei si altor schimbari la nivel cerebral. Tratamentul actioneaza ca un anticorp pentru CGRP, blocandu-i efectele prin cuplarea la receptorii acesteia. Doua forme ale acestui anticorp au fost testate si ambele au inregistrat diminuari semnificative ale migrenelor.

Prima forma, numita ALD403 a fost testata pe un grup de 160 de pacienti care se confruntau cu migrene pana la 14 zile pe luna. Participantii au primit fie un placebo, fie o singura doza intravenoasa a medicamentului. In timpul celor trei luni de studiu, 33%  din pacienti care au primit forma ALD403 a anticorpului au raportat o scadere cu 50% a numarului de zile in care sufereau de migrena intr-o luna, iar 16% au raportat o scadere de 100%. Doar 9% din grupul placebo a raportat o scadere de 75%, dar niciunul o scadere de 100%.

Pentru cea de-a doua forma, LY2951742, a fost efectuat un studiu la care au participat 217 pacienti, care acuzau migrene in jur de 14 zile pe luna. Fiecare a primit tratamentul sau un placebo sub forma injectabila sde doua ori pe saptamana, timp de 12 saptamani. 33% din pacientii cu medicatie au raportat disparitia totala a episoadelor cu migrena, iar cei din grupul placebo au raportat cel mult o diminuare a crizelor cu 17%.

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2014-05-27 de Daily Mail Durerea si medicamente... 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul