O solutie injectabila pe baza de botox ar putea indeparta durerea cronica timp de cateva luni

O solutie injectabila pe baza de botox ar putea indeparta durerea cronica timp de cateva luni

Botox-ul, renumit pentru actiunea de indepartare a ridurilor, ar putea fi utilizat si pentru efectul anti-durere in afectiuni precum artrita, migrene si cancer, fara a provoca efecte secundare. Persoanele care sufera de dureri de spate, femeile care au superit o operatie cezariana ar putea de asemenea beneficia de un tratament impotriva durerii cu Botox. Efectul unei singure injectii va dura cateva luni, astfel incat pacientii nu vor mai simti nevoia sa ia zilnic doze mari de medicamente impotriva durerii sub forma de comprimate.

Dezvoltat de catre un cercetator de la Univeristatea Sheffield, acest medicament injectabil poate revolutiona terapia durerii. Principalul compus al botox-ului, utilizat pentru indepartarea ridurilor este o substanta de origine bacteriana, botulina. Aceasta stopeaza celulele nervoase sa transmita semnale catre muschi, ceea ce duce la o paralizie a muschilor, impiedicandu-se astfel formarea ridurilor. Acelasi mecanism poate impiedica transmiterea semnalelor durerea pentru o perioada de cateva luni.

Totusi, temerile ca botox-ul va paraliza zona tratata pentru durere au impiedicat administrarea pe scara larga pentru a alinarea durerii. Pentru a rezolva aceasta problema, Prof Bazbek Davletov a izolat compusul din Botox, capabil sa indeprteze durerea si l-a cuplat cu un element fara efecte nocive, derivat din tetanus. Toxina tetanus transporta elementul cu proprietati analgezice catre coloana vertebrala, unde inhiba transmiterea semnalelor de durere catre creier.

 Prof Davletov a declarat ca a dezvoltat acest analgezic prin selectarea elementelor utile din moleculele toxice. In urma testelor pe animale s-au obtinut rezultate incurajatoare, iar daca studiile clinice le confirma, medicamentul ar putea fi disponibil pe piata in doar trei ani. Potrivit profesorului Davletov, analgezicele disponibile in momentul de fata indeparteaza durerea cronica doar temporar si au adesea efecte secundare, mai ales morfina administrata pentru combaterea durerii la pacientii cu cancer. O injectie cu aceasta molecula in locul dureros ar putea indeparta durerea pentru cateva luni. 

 

 

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2013-10-30 de Daily Mail Durerea si medicamente... 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul