O substanta din soia poate reduce ridurile

Soia este considerata un medicament natural minune de unii specialisti, dar recent cercetatorii au mai descoperit ca o substanta care se gaseste in boabele de soia poate fi cheia unui ten tanar, fara riduri. Hormonul natural care se gaseste in soia, genisteina, mareste secretia de colagen, proteina ce asigura elasticitatea pielii. In cadrul testelor clinice,  53 de femei care foloseau genisteina au raportat faptul ca tenul lor este mai ferm si ca au un aspect mai tanar dupa doar o luna.

Serul cu genisteina va fi comercializat de un producator de cosmetice elvetian. Genisteina va actiona prin inhibarea actiunii enzimelor care reduc si degradeaza producerea de colagen si calitatea acestuia. Aproximativ 2000 de femei, cu varste intre 50 si 65 de ani au participat la un studiu clinic in 2011. Au fost facute fotografii ale ridurilor din jurul  ochiului stang si li s-a cerut sa aplice doua sau trei picaturi de gisteina  in zona respectiva de doua ori pe zi. Dupa o luna au fost facute din nou fotografii iar pentru 53% din participantele la studiu rezultate erau vizibil imbunatatite.

Genisteina este eficienta in deosebi pentru femeile aflate la menopauza deoarece in aceasta perioada scad nivelurile de estrogen si determina inclusiv reducerea colagenului si elastinei din piele. Cercetatorii au constatat ca moleculele de genisteina sunt similare din punct de vedere structural cu estrogenul si actioneaza precum terapia hormonala de substitutie, dar fara efecte secundare.

 

 

"
Scrie pe 2013-04-23 de Daily Mail Ingrijirea femeii 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul