O substatanta din canabis ar putea stopa raspandirea formelor agresive de cancer

Cercetatorii au descoperit ca un anumit compus care se gaseste in planta canabis numit canabidiol iar acesta are capacitatea sa “dezactiveze” anumite gene responsabile de metastaza in formele agresive de cancer mamar. Trebuie mentionat ca aceasta substanta nu are proprietatile psihoactive ale canabisului. O echipa de cercetatori de la Califormia Pacific Medical Center (San Francisco) a descoperit aceasta proprietate acum cinci ani dupa ce a fost stopata proliferarea celulelor canceroase mamare (umane) in laborator.

 

Anul trecut cercetatorii au publicat un studiu ce a observat un efect asemanator in cazul soarecilor. Unul din cercetatorii principali ai studiului Dr. Sean McAllister a declarat ca datele testelor preclinice sunt extrem de pertinente si nu exista toxicitate. Dr. Pierre Desprez (coautor) si Dr. Sean McAllister  pregatesc deja modele pentru testele pe oameni, sperand ca vor putea in cele din urma sa testeze un medicament in combinatie cu chimioterapiile din prezent.

Anterior, Prof. Desprez a descoperit ca o proteina cunoscuta sub denumirea de ID-1 pare sa fie implicata in raspandirea cancerului, in timp ce Dr. McAllister a descoperit ca substanta canabiol are un potential anti-cancer. Cei doi au facut echipa pentru a vedea daca anumite forme de cancer mamar, agresive (numite triplu negativ) pot fi tratate. Aceasta forma de cancer care afecteaza 15% din pacientele diagnosticate cu cancer mamar, nu are trei receptori hormonali pe care cele mai eficiente terapii le targheteaza. Celulele acestei forme de cancer prezinta niveluri ridicate de ID-1.

 

Atunci cand cercetatorii au expus celule din aceste tumori la canabiol au fost uimiti de faptul ca  aceste celule nu au fost doar oprite din a actiona anormal, ci si faptul ca si-au revenit la starea normala, sanatoasa. Alte forme de cancer posibil tratabile sunt: leucemia, cancerul pulmonar, tumorile maligne la cap si ovare, deoarece si acestea au niveluri ridicate al proteinei ID-1. Canabisul este asociat cu dezvoltarea afectiunilor psihotice inclusiv schizofrenia. Utilizarea indelungata a canabisului poate afecta capacitatea de invatare si nivelurile puterii de concentrare.

 

 

 

"
Scrie pe 2012-09-25 de Daily Mail Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul