O treime din populatia globului infectata cu un virus hepatic

Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat recent ca o treime din populatia lumii (aproximativ 2 miliarde de oameni), este purtatoare de un virus hepatic. Hepatita duce anual la moartea unui milion de persoane.  

Desi majoritatea purtatorilor nu stiu de existanta virusului in propriul organism, exista riscul ca sa transmita involuntar virusul celor din jurul lor, iar acesta poate in oricare moment sa evolueze uneori provocandu-le decesul.  

Steven Wiersma, oficial al OMS, a declarat ca aceasta afectiune cronica este intalnita peste tot in lume, dar din pacate nu suntem suficient de informati privind gravitatea ei.

Hepatita care are 5 virusi a reprezentat costuri majore pentru sistemele de sanatate publica din intreaga lume si poate oricand genera epidemii. De asemeni, hepatita este principala cauza pentru ciroza la ficat si cancer.

Din cei 5 virusi A, B,C, D si  E, un document al OMS, virusul B este cel mai raspandit si poate fi transmis de mame bebelusilor la nastere, dar se transmite si prin folosirea siringilor contaminate la injectarea drogurilor. Virusul E se transmite prin consumul de apa si alimente infestate.

OSM sustine ca au fost dezvoltate o serie de vaccinuri eficiente pentru combaterea virusului A, virusului B, si care pot fi folosite si pentru virusul D. De asemeni a fost creat un vaccin pentru hepatita E dar este putin accesibil, in timp ce pentru virusul C nu exista momentan nici un vaccin.

Campaniile de vaccinare au inregistrat un succes considerabil in foarte multe tari. 180 din cele 193 de state membre ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii includ in acest moment vaccinarea impotriva virusului B in programele de imunizare a copiilor. Totusi, mai sunt multe de realizat pentru preventia si controlul  bolii. 

"
Scrie pe 2011-07-27 de Reuters Noutati medicale 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul