Odorizantele de camera pot dauna sanatatii

Odorizantele de camera pot dauna sanatatii

Degaja un miros placut, dar esentele parfumate din compozitia odorizantelor de camera pot ascunde si compusi cu un nivel toxic foarte ridicat. Motiv pentru care, tamaia parfumata si lumanarile parfumate au intrat in vizorul autoritatilor franceze, ce intentioneaza sa interzica comercializarea produselor care „polueaza” cel mai mult, peste cateva luni. Aceasta masura face parte dintr-un plan de actiune privind calitatea aerului de interior. Sursele de poluare pentru aerul de interior sunt multiple: produsele de curatenie, vopselele, fumul de tigara.

Se pare ca odorizantele de camera sunt cele mai nocive pentru ca degaja un gaz ce umple intreaga incapere, dar si pentru ca unele dintre aceste produse sunt comercializate cu mentiunea de purificare a aerului. Principalele substante toxice emise de tamaia parfumata sunt particulele, benzenul si formaldehida. Pentru lumanari, este vorba de formaldehida, particule dar si acroleina. Benzenul este clasificat drept cancerigen de catre Uniunea Europeana deoarece poate declansa cancer nazofaringian si se pare ca poate duce la leucemie.

 Intr-un studiu comparativ din 2008, revista Que Choisir a aratat ca din cinci lumanari examinate, trei nu degajau nici un compus organic volatil. In schimb, din doua tipuri de tamaie parfumata analizate, ambele s-au dovedit nocive. Intr-un raport al Institutului National al Mediului Industrial din Franta se arata ca utilizarea produselor odorizante cu tamaie ar putea prezenta riscuri acute, cronice si cancerigene.

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2013-10-30 de Le Point Farmacia casei tale 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul