Orele lungi de munca dubleaza riscul de boli cardiovasculare

Cercetatorii danezi au descoperit ca barbatii care lucreaza peste 45 de ore pe saptamana sunt expusi unui risc de doua ori mai mare de deces din cauza bolilor de inima, daca nu sunt in forma. Vestea buna este insa ca sportul poate contracara aceasta problema.

Oamenii de stiinta au observat ca barbatii obisnuiti cu antrenamentul fizic fac fata mult mai bine orelor prelungite de lucru decat cei care au un stil de viata sedentar. Concluzia vine in urma unui studiu la care au luat parte 5.000 de danezi, cu varste cuprinse intre 40 si 59 de ani.

Cercetarea a demonstrat ca barbatii care muncesc intre 41 si 45 de ore pe saptamana au cu aproape 60 la suta mai multe sanse de a muri in urma unor boli cardiovasculare decat cei cu un program de lucru mai redus.

Rezultatele au fost insa mai pronuntate atunci cand a fost luata in calcul si forma fizica a participantilor, masurata prin capacitatea lor pulmonara. S-a constatat astfel ca persoanele sedentare prezinta un risc dublu de deces comparativ cu cele care lucreaza mai putin de 40 de ore saptamanal.

Descoperirea a fost prezentata in jurnalul medical Heart. In opinia autorului acestui studiu, dr. Andreas Holtermann, de la Centrul National danez de Cercetare a Mediului de Lucru, rezultatele obtinute sugereaza faptul ca „barbatii care lucreaza multe ore pe saptamana ar trebui sa fie in forma fizica buna”."
Scrie pe 2010-09-07 de The Telegraph Ingrijire si sanatate... 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul