Osteopatia, o terapie care mizeaza pe blandete

Contrar unei idei preconcepute, nu este necesar sa te doara sau sa-ti trosneasca oasele astfel incat sedinta de ospteopatie sa fie eficienta.

La fel cum un medic se poate baza pe diferite clase de medicamente pentru a trata o singura afectiune, osteopatul se bazeaza pe diferite tehnici pentru a gasi punctul de echilibru, corectand  reflexele posturilor corporale anormale, pentru a ajuta corpul sa-si regaseasca echilibrul.

Unii osteopati lucreaza asupra intregului corp, in timp ce altii  practica doar osteopatia craniana. O noua tehnica, momentan  putin cunoscuta este osteopatia acvatica. Aceasta este denumita astfel, deoarece procedura se aplica unei persoane care se afla in apa la 35 °C. In acest fel, tonusul  muscular al pacientului se relaxeaza mai bine, facilitand munca osteopatului.

Oricat de numeroase ar fi tehnicile din osteopatie, ele au un punct comun: nu sunt dureroase, contrar unei idei preconcepute in cazul a 44% din francezi (conform sondajului OpinionWay din 2010).

Spre deosebire de chiropractica (chiroterapie) care actioneaza exclusiv asupra scheletului, osteopatul actioneaza in mod egal asupra tendoanelor, ligamentelor, muschilor si chiar fasciilor, mai precis membranelor tesutului conjunctiv care imbraca grupele de muschi sau viscerele. O alta diferenta intre cele doua practici este aceea ca in cazul osteopatului, doar 20% din  terapia sa se desfasoara pe masa din cabinet. Restul de 80% este realizat chiar de corp, uneori in orele care urmeaza, alteori intr-un interval de timp mai indelungat, pana la 3 saptamani.

Una pana la trei sedinte sunt suficiente. Pentru a obtine rezultate, osteopatul are foarte rar nevoie de consultatii multiple. In medie, una pana la trei sedinde sunt de-ajuns pentru corectarea problemelor constatate, cu exceptia catorva patologii precum canalul lombar ingust (dificultati de a sta in picioare pret de cateva minute si nevoia de a se sprijini de un perete). Astfel de afectiuni pot necesitata 6 sedinte efectuate de-a lungul unui an intreg, si care pot fi asociate cu infiltratii efectuate de catre medic). De altfel, cand se indentifica un punct slab, uneori trebuie revenit cateva luni mai tarziu, pentru a preveni o recediva.

Vindecarea are loc atunci cand organismul isi regaseste postura normala si poate realiza miscarile optime. Specialistii considera ca terapiile manuale regleaza disfunctiile neuromusculare. Totusi, anumiti osteopati considera ca vasele care hranesc tesuturile si organele ar putea  fi implicate in acest proces.

Osteopatia este o terapie manuala ce are la baza manipulari osoase si musculare. Aceasta tehnica o aparut in secolul 19 in Statele Unite, fondatorul ei fiind dr. Still  care pleca de la principiul ca starea de bine a corpului este legata de buna functionare a aparatului locomotor (schelet, articulatii, muschi, tendoane).

"
Scrie pe 2011-10-27 de Le Figaro Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul