Otetul, un superaliment cu proprietati necunoscute

Otetul, un superaliment cu proprietati necunoscute

Folosit in principal pentru asezonarea salatelor dar si ca produs de curatare ecologic, otetul detine importante proprietati benefice, analizate recent in cadrul unui studiu american. Un raport al Institute of Food (SUA) arata ca acest preparat acid ar putea fi folosit si in scop terapeutic. Mai intai, continutul ridicat de antioxidanti din anumite tipuri de otet, il face un adevarat aliat impotriva procesului de imbatranire si  impotriva cancerului. Otetul ar putea incetini procesul de imbatranire cutanata, al dezvoltarii anumitor tipuri de cancer si chiar al anumitor tulburari cerebrale.

Autorii raportului aparut in revista de specialitate Journal of Food Science au identificat proprietatile antibacteriene ale otetului, capacitatea de a reduce efectele diabetului, contributia la imbunatatirea sanatatii cardiovasculare si a hipertensiunii.  Otetul mai poate fi folosit si de sportivi, pentru a se recupera dupa un efort intens.

Consumat zilnic, otetul poate  juca un rol important in controlul apetitului. Aceasta proprietate ar putea fi explorata pe viitor, pentru a lupta impotriva problemelor de supraponderabilitate si obezitate. Pentru moment, este prea devreme pentru a recomanda o cura de otet. Studii suplimentare sunt necesare pentru a confirma toate aceste beneficii.  Intre timp, putem profita de virtutile cu aplicatie in cosmetica ale otetului de cidru, spre exemplu.

 

 

"

Scrie pe 2014-05-29 de Top Sante Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul