Parintii introduc hrana solida in alimentatia copilului prea devreme, marind riscul de obezitate si diabet

Cei mai multi parinti isi hranesc bebelusii cu alimente solide mai devreme decat se recomanda, sustin expertii. Cercetatorii americani au descoperit ca 93% din mamici introduc alimente solide in dieta copilului inainte ca acestia sa implineasca 6 luni, aceasta varsta este considerata de specialistii in sanatate un prag, dupa care hrana solida poate fi introdusa.

 Cercetatorii de la Centrul pentru Preventia si Controlul Bolilor din Statele Unite, au intervievat 1334 de mamici si au constatat ca 40% din participantele la studiu introduceau hrana solida in alimentatia bebelusului inainte de 4 luni si 9%  au incercat sa dea bebelusului astfel de alimente inainte de 4 saptamani.

S-a mai remarcat ca mamele cu cel mai scazut nivel de educatie si din clase sociale defavorizate  prezentau probabilitatea cea mai ridicata de a da copilului hrana solida inainte de 6 luni. Expertii avertizeaza ca astfel de practici pot creste riscul unor boli cronice precum diabetul si boala celiaca dar si riscul ca bebelulsul sa dezvolte mai tarziu obezitate.

Motivul invocat de mame pentru aceasta decizie a fost acela ca bebelusul ajunsese la o varsta adecvata, ca bebelusul nu se satura, sau voia sa consume acelasi aliment ca si parintii, sau pentru ca doctorul le-a recomandat. Mamele care isi hraneau bebelusii cu formule de lapte praf aveau tendinta sa introduca mai devreme de 6 luni hrana solida, comparativ cu mamele care alaptau  (53% fata de 24%). Nutritionistii cred ca in acest fel bebelusii  primesc mai putin lapte decat le este necesar.

"
Scrie pe 2013-03-26 de Daily Mail Ingrijirea copilului 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul