Pfizer suspenda testele cu Tanezumab

Gigantul farmaceutic Pfizer a decis intreruperea studiilor clinice cu medicamentul Tanezumab, dezvoltat ca potential tratament pentru osteoartrita, dupa ce starea pacientilor inrolati la aceste teste s-a inrautatit.

Dupa cum precizeaza reprezentantii companiei, programul mondial de cercetare a fost oprit in urma unei solicitari venite din partea Administratiei Alimentelor si Medicamentelor din SUA (FDA), dupa ce agentia a primit o serie de rapoarte despre agravarea bolii la „un numar restrans” de pacienti. Acestia au dezvoltat o forma mai grava a afectiunii, necesitand in final inlocuirea articulatiilor.

Osteoartrita se caracterizeaza prin deteriorarea cronica a cartilajului de la nivelul incheieturilor, ce duce in timp la pierderea acestuia. Masura de suspendare a testelelor include atat recrutarea de noi pacienti si repartizarea celor deja cooptati in programul de osteoartrita, cat si voluntarii din alte studii care analizeaza aceasta afectiune.

Pana in prezent, nu au fost semnalate cazuri de reactii adverse la pacientii sanatosi care au luat Tanezumab, informeaza Pfizer. Medicamentul mai este dezvoltat si ca potential tratament pentru durerile lombare sau cele provocate de cancerul osos. FDA a cerut companiei sa evalueze implicatiile pe care efectele secundare observate le au asupra altor studii clinice cu Tanezumab si sa prezinte un raport in acest sens pana la finele saptamanii.
Scrie pe 2010-06-29 de Drug Discovery & Development Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul