Pilula contraceptiva, uitata de foarte multe femei in perioada Craciunului

Pilula contraceptiva, uitata de foarte multe femei in perioada Craciunului

Potrivit unui sondaj britanic, o femeie din doua poate ramane insarcinata in perioada sarbatorilor deoarece uita de pilula contraceptiva. Sarbatorile si contraceptia nu fac casa buna, dupa cum arata rezultatele analizei site-ului medical britanic Lloydspharmacy  Online Doctor: peste jumatate din femei uita de pilula contraceptiva chiar in seara de Craciun.

 

Site-ul a constatat o crestere de peste 30% a consultarii paginilor site-ului consacrate contraptiei in jurul zilei de 25 decembrie. Pentru a explica aceasta distragere, o femeie din sase invoca alcoolul consumat in perioada sarbatorilor, in timp ce una din sapte femei invoca agitatia si stresul pregatirilor. 28% din femeile intrebate declara ca au uitat sa puna medicamentele in bagajul de vacanta.

 

Pilula de a doua zi ramane adesea singura optiune. Astfel, 13% din femei marturisesc ca au fost nevoite sa ia pilula de a doua zi de Craciun iar 14% spun ca au luat-o dupa sarbatori. Consecintele nu se lasa asteptate si in ianuarie si februarie, se inregistreaza o crestere de 40% a cererilor pentru interventii in cazul sarcinilor neplanificate."

Scrie pe 2013-12-20 de Le Point Ingrijirea femeii 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul