Placenta unui nou-nascut poate indica riscul de autism

Analizarea placentei pentru anomalii poate identifica si riscul de autism al copilului, conform unui nou studiu realizat de cercetatorii de la Yale School of Medicine. Studiul a fost publicat in Biological Psychiatry si a aratat ca  stratificarile anormale a celulelor cunoscute sub denumirea de incluziuni trofoblastice sunt semne cheie pentru riscul de autism. Unul din 50 de copii din Statele Unite este diagnosticat cu o tulburare din spectrul autist dar nu mai de devreme de 3- 4 ani.

Pana la aceasta varsta cele mai mari sanse de a interveni dispar deoarece in primul an de viata cel mai probabil creierul se poate modifica. In cadrul studiului s-au analizat 117 placente de la nou-nascuti din familiile cu risc, mai precis familii in care unul sau doi copii aveau autism. Aceste familii au luat parte la un studiu pentru identificarea markerilor la copii cu risc de autism. Cercetatorii au comparat aceste placente cu alte 100 placente, de control. Placentele cu risc prezentau cel putin 15 incluziuni trofoblastice, in timp ce nici una din placentele de control nu avea mai mult de doua incluziuni trofoblastice.  

Autorul principal al studiuluim Harvey Kliman considera ca rezultatele studiului sugereaza ca in cazul in care placenta prezinta cel putin patru astfel de incluziuni, copilul prezinta o probabilitate de 96,7% de a fi in categoria de risc pentru autism. Pana la aceasta data, cel mai relevant predictor pentru riscul de autism este istoricul familiei. Parintii care au un copil cu autism prezinta un risc de noua ori mai mare de a avea un al doilea copil cu aceeasi tulburare.

"
Scrie pe 2013-04-26 de Medical News Today Noutati medicale 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul