Poluarea din trafic responsabila de cazurile de astm la copil la fel ca si fumatul pasiv

Un studiu recent, de mare amploare sugereaza ca poluarea din trafic este responsabila de tot atatea cazuri de astm la copil ca si fumatul pasiv. Cercetarile au fost realizate in 10 mari orase europene si  arata ca 14 procente din cazurile de astm cronic la copil sunt cauzate de poluarea din apropierea zonelor extrem de circulate. In ceea cepriveste fumatul pasiv, acesta se asociaza cu 4 pana la 18 % din cazurile de astm la copil.

 Cercetatorul principal al studiului, Dr Laura Perez, a declarat ca cercetari anterioare sugerau ca poluarea aerului poate declansa simptome ale astmului  dar este pentru prima data cand se estimeaza  procentul cazurilor ce ar fi fost evitate daca europenii nu ar fi fost expusi la poluarea din trafic.

Studiile epidemiologice arata ca traficul contribuie la declansarea  bolii la copil. Pentru acest raport au fost folosite date de la ale studii care aratau ca incidenta astmului este mai mare in randul copiilor expusi la un nivel ridicat de poluare din trafic.

S-a folosit o metoda cunoscuta sub denumirea de  fractie atribuita populatiei pentru a evalua impactul poluarii in zone intens circulate. Rezultatul a luat in considerare diferentele in ceea ce priveste  sanatatea pentru populatiile din diverse orase, dar si alti factori precum fumatul pasiv si contextul economic.

"
Scrie pe 2013-03-22 de Daily Mail Ingrijirea copilului 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul