Poluarea favorizeaza aparitia sindromului de ochi uscat

Poluarea favorizeaza aparitia sindromului de ochi uscat

Medicii din SUA au stabilit o legatura intre nivelurile ridicate ale poluarii atmosferice si aparitia sindromului de ochi uscat. Spre exemplu, incidenta acestui sindrom este de trei ori mai mare in metropole precum Chicago si New York, comparativ cu orase unde nivelul de poluare este mai scazut. Sindromul de ochi uscat este o afectiune in care se produce uscaciunea la nivelul corneei si conjunctivei ca urmare a secretiei insuficiente de lacrimi.

 Afectiunea este mai frecventa in randul persoanelor cu varste peste 65 de ani. Aceasta incapacitate de a produce lacrimi poate fi asociata cu un numar de factori precum varsta, o anumita medicatie (antidepresive, analgezice). Poate fi destul de neplacuta deoarece afecteaza activitati zilnice precum cititul, lucratul la computer sau privitul la televizor.

Factorii de mediu sunt de asemenea implicati. In cadrul unui studiu coordonat de Dr Anat Galor a fost evaluat impactul poluarii atmosferice. Au fost studiat fisele medicale ale unui grup de peste 600.000 de veterani tratati pentru sindromul de ochi uscat in perioada iulie 2006 si – iulie 2011. Cercetatorii au remarcat o incidenta mai mare a afectiunii in randul celor care locuiau in zone urbane cu nivel ridicat de poluare din New York, Chicago, Los Angeles si Miami. In astfel de orase, prevalenta sindromului de ochi uscat poate varia intre 17 si 21%.

 

 

 

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2013-12-03 de Destination Sante Ghid de afectiuni 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul