Pot antibioticele sa vindece pacientii cu forme severe de astm?

Cercetatorii americani au asociat o anumita bacterie, Chlamydia pneumoniae, cu cazuri grave ale astmului. Studiul a fost realizat pentru a stabili daca prezenta anticorpilor pentru a lupta impotriva bacteriei Chlamydia pneumoniae ar putea anticipa gravitatea afectiunii respiratorii de care sufera pacientul. Concluziile cercetatorilor au fost prezentate in cadrul conferintei anuale a Societatii Americane pentru Microbiologie in New Orleans; astfel, o anumita categorie de pacienti care sufera de forme severe de astm prezinta la  nivelul plamanilor acest tip de bacterie. Organismul produce anticorpi si astfel afectiunea se agraveaza.

 55% dintre pacientii astmatici care au luat parte la studiu prezentau anticorpi pentru aceasta bacterie in plamani, spre deosebire de 12 procente din donatorii de sange din grupul de control. Pacientii care sufereau de o forma severa de astm si care fusesera tratati cu antibiotice au constatat ca starea lor s-a imbunatatit semnificativ, iar in cazul altora simptomele au disparut complet. Cercetatorii considera ca trebuie analizat rolul microbilor in tratarea dificila a cazurilor de astm, deoarece pot exista tratamente pentru anumite tipuri de astm.

In Marea Britanie, 250.000 de persoane sufera de o forma severe de astm, potrivit  datelor furnizate de o organizatie de caritate, Asthma UK. Rezultatele studiului vin la putin timp  dupa ce s-a descoperit ca astmul poate fi cauzat de o inflamatie cronica. Inflamatia este adesea un indiciu care poate semnala o infectie, iar acest lucru i-a determinat pe microbiogi sa caute responsabili de ordin bacterian.  

 

 

"
Scrie pe 2011-05-24 de The Telegraph Noutati medicale 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul