Privigen are termen de valabilitate prelungit

Compania farmaceutica CSL Behring, subsidiara a CSL Limited, a anuntat ca Administratia Alimentelor si Medicamentelor din SUA (FDA) a aprobat cererea suplimentara de licentiere biologica, prin care se solicita extinderea termenului de valabilitate al produsului Privigen, imunoglobulina umana intravenoasa (10% lichid), de la 24, la 36 de luni.

Autorizarea FDA face ca Privigen sa fie prima solitie de imunoglobulina intravenoasa (IVIg) comercializata in Statele Unite care poate fi depozitata la temperatura camerei pe intreaga sa perioada de valabilitate de 36 de luni.

Privigen este prima si unica imunoglubulina intravenoasa cu 10 la suta lichid stabilizata cu prolina, un aminoacid produs in mod natural in organism. Medicamentul este indicat in cazuri de imunodeficienta primara, o serie de tulburari – de regula genetice – produse in urma defectiunii partiale sau totale a sistemului imunitar.

Aceasta afectiune anuleaza capacitatea pacientilor de a lupta impotriva infectiilor cauzate de agentii patogeni care actioneaza zilnic asupra imunitatii. De asemenea, Privigen mai este destinat in tratamentul pacientilor ce sufera de trombocitopenie purpura cronica imuna, fiind prescris pentru a creste numarul de trombocite din sange.
Scrie pe 2010-04-20 de RRTNews Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul